Wednesday, June 30, 2010

Spirit Of Hunting

Spirit Of Hunting


HOoooooooooooo...(seriously mmg x ada kene mengena ngan tajuk)
ahaks...well unformarly setengah manusia kat planet biru ni
menyahut or greet camni...well itu bukan topik post kali ni

topik kali ni sgt bersahaja and for matured people je

seperti biasa post aku utk org open minded je..sapo2 yg otak dia
tau nak rebel je sile jgn baca kerana maybe ada benda korang x puas ati


Spirit of hunting sbnrnye lebih refer pada kaum laki...
mmg lumrah kot yg laki ni pg hunt...bukan hunt binatang buas ke apa..
benda yg org laki hunt ni ialah pasangan idaman or dlm kata lebih
sweet(konon sweet) soulmate...

Pada kaum2 pompuan luar sana mesti korang penah rasa mcm mana dihunt kan? *
bukan hunt mcm kene stalk ke apa uh tp mcm kire laki uh nak cairkan korang ler..
ini la hunting yg dimaksudkan....kire nak tawan hati korang yg special bg kaum laki uh..
mesti mcm2 pengalaman sure mcm2 ada...bg yg x ada pengalaman 2 maybe blom lg or korang je x notice
yg laki 2 sbnrnye hunt korang..

cerita pasal semangat nak memburu ni ada kategori dia gak..
generally ada 3 kategori

Grade A"serius hunting"
Grade B"Confuse hunting"
Grade C"Play around hunting"

*minx perhatian grading diatas adalah secara generally...secara detail nyer lg byk
tp malas nak cerita sini sbb terlalu detail and complex XD

OK...jom start ngan maths dulu..ahax..
kite x leh nak grade laki 2 hunt grade apa sbb dia berubah ikut zaman dan kematangan laki uh..
apa yg kite leh buat ialah percentage utk laki 2 buat Grade hunt 2..
contoh mcm chances utk laki 2 buat hunt yg serius adalah lebih tipis berbanding dua grade lg 2..
ada paham? x phm lg....so meh sini aku tunjuk

Chance nak buat hunt dlm %
Puratanya:-
Grade A 5%
Grade B 60%
Grade C 35%

means chance ni ialah diambil kira dalam seumur hidup belia yer..

katakan sepanjang umur dia penah jumpa dlm 100 org pompuan..
ni random math je supaya korang dpt clear view

means 100 org pompuan dia penah jumpa and suka(suka kat sini x kire suka sbg apa)

5/100 org tue maybe dia akan tackle tahap gile2 nyer
60/100 org plak dia akan tackle agak sungguh2 tp dia mcm confuse skit(nnt aku terang pasal confuse)
35/100 lg dia just tackle utk ske2 or men2 or hobi semata2 or hiburan(gile byk OR aku guna)

Tp mana la nak jumpa laki yg ske sampai 100 pompuan...ada tue mmg ada
and aku x kan deny apa2 possibilty dlm dunia ni yg full of wonders ^^V
average pown dlm 30-40 org dia penah ske(stress again ske as anything kawan,makwe or apa2 je)

slalu nyer korang akan dgr ayat dari laki "saya btol2 serius ni awak"
well bile dgr ayat ni...seriusly korang x leh nak grade kan mana2...sbb possibility dia utk sume grade ada HAHA!..
sorry kaum laki..bukan aku nak kill kaum sndr x...just utk bgth realiti..
sbb time laki cakap ayat 2...ada yg btol2 maksudkan means dia grade A hunting...
ada gak yg maksudkan btol2 tp at the same time dlm ati dia confuse2 skit...haaa ini grade B
ada gak yg ucap mcm benda 2 rutin harian dia itu mmg grade C..ahaks..so ayat kat atas x leh jd guide utk apa2..

ada satu phrase yg maybe leh jd guide kot..ayat tersebut ialah "saya nak kahwin ngan awak" or "saya nak awak jd isteri saya"
or apa2 ayat yg sewaktu dgn dia...okes...ayat camni... hunting Grade C jarang cakap...
so bile ada laki cakap camni korang leh Grade kan sbg Hunting Grade A or B.....kire relevan lg utk korang layan laki camni sbb
ada chance utk dia btol2 nak kat korang BUT ada chance gak diaorg confuse sama ada diaorg btol2 nak kat korang or x...

ada byk lg cara nak taw....slalu nyer bile laki ni dia Grade A hunt..dia akan buat apa je utk pompuan uh...
senang cerita dia akan jd sebodoh2 lelaki bile berhadapan ngan korang...korang cakap je apa sure dia fullfill...
tp still ada chance utk grade B hunting...so x penah ada benda leh clarifykan yg diaorng btol2 Grade A hunt or just B or C..


Sure ada tertanya Grade B ni apa masalah dia eh? nak confuse2 lak...haaaaaaa.jgn ingat korang org pompuan je ada masalah nak determine
korang btol2 sayang laki 2 or not...org laki pown ada masalah sama..kite sume manusia gak...nafas nak sedut oksigen gak..HAHA!
camni...grade B hunting agak complex nak compare ngan Grade A or C...sbb Grade B hunting leh fall down kepada grade C or up kepada Grade A.
confuse sbb dia x cukup matang lg nak decide sama ada gurl 2 btol2 sesuai ngan dia....or dia takot kalo dia x usaha sungguh2 dia akan
terlepas gurl 2 yg dimana gurl 2 maybe soulmate dia......senang cerita Grade B hunting dia x nak gamble apa2...Grade B hunting is more
to common phrase kite dgr iaitu FOLLOW THE FLOW...golongan ni confuse2 sbb diaorg x dpt nak taw masa depan camne...
somemore grade B hunting leh start since skola menengah lagi...means dia sayang pompuan ni tp dia x taw berapa lama je akan stay mcm 2..
yerla nnt study mana kerja mana...kite x taw kan..so confuse2 la....Grade A hunting ada gak start since skola menengah..this kind of Man
mmg gamble gile ngan apa dia rasa...dia rasa dia btol2 sayang pompuan 2 and dia akan hunt sampai dpt x kire mana korang lari pown..
tp slalu nyer Grade A hunting akan ketara sgt berlaku time umur dah 20++...sbb time 2 dia dah mula taw yg keperluan utk berumah tangga 2 akan tiba.

Grade C hunting aku malas nak citer sgt sbb korang pown taw kot....yg men swwwitt swiitt...yg ske puji2 korang...
yg jelas dan nyata alasan ske korang x kukuh langsung...pada kaum pompuan jgn le desperate sgt utk terima Hunting grade C ni...malu siot..wakakkaak
jgn sebab yg hunting Grade C ni ensem,kaya dan mcm2 korang trime je...pastu mamat Grade A hunting separuh mati korang reject mentah2..(fenomena ni slalu
gak berlaku)

So bile baca2 post ni mesti korang nak Grade A hunting punya kan? yerla dah konfem hunter2 uh bersungguh2 dlm memikat ati korang...
cara mudah nak taw ialah men mark up...ahax...aku x nak guna jual mahal sbb laki malas kot nak lyn girl jual mahal..bajet diri dia mcm hot gile plak kan..
korang men Mark up ni kire mcm perlahan2 korang nek kan harga uh...tgk sejauh mana laki uh BID IN harga korang uh...part ni aku malas ajar sendiri buat okay?
salah satu ciri2 Grade A hunting ni diaorg ni ibarat menongkang arus...bak kata len dah mcm nak lawan takdir...bukan x leh trime takdir just dia punya fight back uh
len mcm....org slalu panggil org camni gile bayang...tp org ni je taw betapa worth it nyer dia buat sume ni...even dia x dpt gurl dia nak pown dia puas hati
sbb dia dah cuba sehabis baik...mamat camni korang x leh suwo diaorg give up.....lama2 dia akan give up sndr tp mmg susah ler.

apa pon bg laki kat luar sana hunting pown biar berpada2 dan ikut landasan agama..jgn ekstrem sgt sampai melanggar batas2 yg ditetapkan..
Hunting terbaik ialah dengan minx pertolongan ALLAH S.W.T...

pada budak pompuan plak pandai2 korang lah nak grade kan mamat2 yg ske korang 2 Hunting Grade apa...terpulang pada hak individu gak..

Anyway post ni just for open minded people ^^V

sekian

5 comments:

HEROICzero said...

percaya atau tidak, grade B slalu nye yang berkekalan. haha!

Kichii said...

well..x kire mana satu pown ia just grading yg dilakukan oleh manusia semata2 =)

fatimah arr said...

pergh..mantop~ berjele bhai~ aku xpilih mana2 grade boleh? haha

Insan Biasa said...

giler la ko akem.....penoh ilmu di dada. hehehehe. nice post

Kichii said...

ahaks...just random post...saja2 update blog huhuhu...thx for comment u guys ^^V

Post a Comment