Tuesday, April 19, 2011

pakai post je

dalam dunia ni...ada susah ada senang...
bukan sume senang je..
kadang2 benda senang lama2 jadi susah gak kalo x kene cara nyer

so dalam hal yg makin dewasa ni makin susah dan rumit dan leceh dan sume kata2 negatif =p

nak kene renew roadtax,cukai pintu,cukai pendapatan,isi minyak,carik duit,bayar duit loan,bayar bil,urus duit belanja,beli rumah,beli kete,beli perabot,duit dapur,duit anak
pendek kata makin byk benda nak kene kisah plak kan

wal hal masa kecik relax je men beskal ngan kawan2 kesana sini
taw main dan main sampai badan penat balik makan tido

so secara materealistik pun dah susah..
bile dah besar ni pun mana ada cinta2 monyet dah
sume nak go for serious relation ship rite?
so mula la mencari2..

but most of bertendency nak amik org yg diaorg ske or love uh..

bagi aku...that things later pun boleh
discuss benda yg lebih mustahak dari feeling2 uh
kalo x discuss sblm kahwin nnt dah kahwin mula la huru hara
sorang nak ke kanan sorang nak ke kiri

so pada mereka2 yg mula masuk alam dewasa ni siap sedia la utk fikir masalah2 yg parents kita hadapi skang =)

p/s:kepada awak...jemput2 la fikir skali =p
slow and steady ~~

2 comments:

HEROICzero said...

babi. road tax aku mati minggu depan.


*ehem, denga2 abang kau likes post ini? HAHAHA

Akem 13 said...

ABG KO la...DAMN...

terkejut seh aku tibe2 dia muncul LOL!

roadtox moto aku dua2 dah mampos...malas nak renew..

nasib bek roadtax kete idup lg~

Post a Comment