Tuesday, July 27, 2010

X tau nak kasi tajuk apa

salam and sejahtera to all pembaca(mcm la ada pembaca an ==")

okay2...jom kite straight je to the point of posting today...
dapat ilham nak post bile tgk anak sedara aku tadi kot...

Dia baru setahun and baru taw cakap simple word( x tau dia paham ke x apa dia cakap)

tapi bile dia NAK sumthing..dia akan cakap NAK NAK NAK NAK...
sebagai pakcik yg tegas aku pown kerap gak cakap NO..the aku pg sblh dia cakap
"Face it boy we cant have everything that we want just by saying NAK,the sooner u know it the better"<<

then bile aku cakap mcm 2 agak spontan kot..

nah im not gonna say it's rite or wrong( later ada pihak x puas ati cakap aku bajet diri aku je btol plak)

but face it...the only place u can have everything and anything u want is Heaven.

So to be honest with u guys kite still kat atas bumi or lebih besar lg dunia.

bukan aku cakap korang x leh cakap "aku nak blah2" tue2...no2..

bile kite cakap kite nak sumthing means ia menunjukkan kite ada interest or kepentingan terhadap benda 2...so for expression yerp kite guna...

but DON'T expect kite akan dapat sumthing 2 dengan cakap "aku nak ferrari" blink dapat sebijik..."aku nak pompuan 2" blink* tibe2 pompuan 2 berlari kat korang offer diri dia..no2...

sangat suggest berusaha la sblm kata NAK sumthing....sometimes bile kite berusaha pown kite x dpt benda 2...so the WILL OF NAK is not that strong i think.....

So the idea to post here is selagi kite berada kat dunia yg sgt2 bersifat sementara ni belajarlah untuk trime yg kite x kan dpt sume benda yg kite nak =)


*Sometimes kite rasa nak give up bile asyik cuba dapatkan sesuatu...and this kind of feeling leh buat kite down la kot an? face it with a smile which I always do =p


I Want You but I Don't Know How To Do It..Can You Teach Me? XD

7 comments:

Anis Azhani said...

haha, macam comei jek anak sedara ang. kiss pipi sikit :)

HEROICzero said...

I WANT YOU!

*ala2 uncle sam neh~

Keh3x

Kichii said...

aish...kiss pipi anak sedara aku wat apa... muahahaha


gedik dow anak sedara aku >.<

Anis Azhani said...

dekut ah. NAK NAK NAK jugakkk!

Kichii said...

@@...chill ice chill wakakaka...ko nak sgt meh dtg andalas XD

Anis Azhani said...

cheh. aku nak pegi ang kata takda apa. tak menarik..

Kichii said...

x taw plak aku anak sedara aku tuh benda yg menarik =)

Post a Comment